Welke app's of andere tools bestaan er om te communiceren met mijn ex-partner? 

Duidelijke afspraken rond hoe de onderlinge communicatie en informatie-uitwisseling zullen gebeuren zijn superbelangrijk voor zowel ouders als kinderen (zie ook "Hoe kan ik de communicatie met mijn ex-partner verbeteren?"). Eenmaal er duidelijke afspraken en verwachtingen zijn, zijn er diverse tools beschikbaar die de communicatie en informatie-uitwisseling kunnen vereenvoudigen.

Er zijn reeds verschillende communicatietools ontworpen op maat van gescheiden gezinnen. Sommigen zijn beschikbaar in het Nederlands, anderen enkel in het Engels. Vanuit de gebruikersreviews komt voorlopig geen duidelijke favoriet naar boven. De meeste applicaties hebben een gedeelde agenda, checklists, een chat- of berichtenfunctie, een logboek voor uitgaven en (links naar) nuttig informatie:

Daarnaast zijn er ook meer universele tools die jullie kunnen gebruiken voor de alledaagse communicatie, ook al leven jullie in twee huizen:

Hoe kiezen? 

Hét perfecte communicatiemiddel bestaat uiteraard niet, kies (samen) voor iets die aansluit bij jullie noden en voorkeuren. Indien jullie er zelf moeilijk uit geraken, laat je dan adviseren door de reviews van andere gebruikers: zo kunnen jullie zich baseren op het meest recente advies van andere gezinnen.


Deel dit artikel via