Is het mijn schuld dat mijn ouders uit elkaar gaan? 

Ouders gaan om veel verschillende redenen uit elkaar. Vaak voelen ze zich niet meer goed bij elkaar. Sommige ouders maken zoveel ruzie dat ze het beter vinden om niet langer samen te leven. Soms kiezen ouders samen om uit elkaar te gaan omdat ze elk apart verder willen gaan in hun leven. Soms is het één van de ouders die de beslissing neemt en voelt de andere ouder zich in de steek gelaten, verdrietig of boos.

Eén ding is zeker: weet dat jij hier geen schuld aan hebt! Ook al heb je al eens streken uit gehaald of ben je niet altijd even behulpzaam geweest, dit is nooit de reden waarom ouders uit elkaar gaan. Het is ook niet omdat je ouders uit elkaar gaan dat ze jou niet meer graag zien. Ze gaan uit elkaar als partners maar ze zien jou nog altijd heel graag, ze blijven ouders.

Webtip 

...

Mijn ouders zijn gescheiden | Nok Nok

Gaan je ouders scheiden of zijn ze al uit elkaar? Woon je in 2 huizen? Dat is niet makkelijk. Het maakt je verdrietig of bang. Misschien ben je boos? Of lucht het je op, omdat de ruzies eindelijk voorbij zijn.

Kijktips

...

Waarom? Daarom!: Scheiden | Ketnet

Audric vraagt zich af: "Waarom scheiden mensen?". Ontdek het antwoord in de link hieronder.Uitzending Karrewiet: Scheiden. Waarom? Daarom!

Wil je er met iemand over praten? 

​Op de fiche :" Bij wie kan ik terecht om te praten over mijn verdriet?" vind je hiervoor een aantal tips.

Deel dit artikel via