Het leven in twee huizen houdt zowel voor ouders als kinderen uitdagingen in. In het boek 'De SurvivalKID Echtscheiding' (p 48-49) worden enkele handige verhuistips opgelijst:
Naast het frequent verhuizen is ook de planning van allerlei activiteiten een extra uitdaging wanneer je in twee huizen woont: speciale schoolactiviteiten, verjaardagsfeestjes, uitstapjes, citytrips, … Ook in gezinnen waar beide ouders onder één dak leven is het soms moeilijk om alles afgestemd en gecommuniceerd te krijgen. Er bestaan vandaag wel verschillende tools (app's, programma's, ...) die het eenvoudiger maken om informatie en agenda's met elkaar te delen. Laat jouw ouders zeker eens kijken op de pagina "Welke tools bestaan er om te communiceren met mijn ex-partner?" Duid ook zelf op een kalender of in je agenda aan wanneer je bij wie bent. |
Zorg ook dat je in de twee huizen je eigen gezellige privé-plek hebt. Indien je geen eigen kamer hebt, kan je bijvoorbeeld afspreken om een gedeelde kamer af en toe een uurtje alleen voor jou te mogen hebben. Je kan ook een eigen opbergplaats voorzien (kast, schoendoos, …) voor privéspullen die je niet wil delen met anderen.
De website tweehuizen bevalt veel informatie rond het leven in twee huizen. Er is een aparte versie van de website voor kinderen en voor jongeren. Kinderen en jongeren vertellen er over wat ze denken en voelen bij de scheiding van hun ouders, en wat je kan doen als je woont in twee huizen.
Op Karrewiet vind je een filmpje 'Mijn ouders zijn gescheiden' waarin andere kinderen vertellen over wat moeilijk is aan in twee huizen wonen.
We helpen je graag op weg. Deze scheidingskoffer geeft antwoord op veel vragen voor, tijdens en na een scheiding.
Disclaimer · Privacybeleid
© 2019 Arteveldehogeschool · Alle rechten voorbehouden.