Informatief

Ted-talk rond de impact van scheiding op kinderen  ​Tamara D. Afifi (in het Engels)
Animatiefilm van Villa Pinedo voor leerkrachten en docenten Vraagt aan leerkrachten en docenten begrip voor de situatie van kinderen van gescheiden ouders
Als je gehoord wordt door de rechter ​Animatiefilmpje van tzitemzo over het hoorrecht van kinderen bij de familierechtbank tijdens scheidingsprocedure
Loayaliteit na scheiding ​Wat doet het met een kind als het constant tussen twee vuren zit en het gevoel krijgt te moeten kiezen? Een animatie, die de ouders door de ogen van het kind laat kijken.
Dit doen kinderen als hun ouders gaan scheiden ​Kort animatiefilmpje met popjes over loyaliteit en parentificatie
Jij bent mijn vader niet ​​Uitleg van een gezinscoach over de vraag: "Moet ik het zomaar accepteren als hij zegt: jij bent mijn vader niet?"
Lijden door scheiden​Uitleg over het KIES-Programma op school 
Goed eten is samen eten​Loyauteit en kinderen, hun wensen bij de feestdagen

Getuigenissen: kinderen en jongeren

Hun keuze, mijn verhaal ​3 kinderen geven hun kijk op de scheiding (uit Nederland)
​​Vechtscheiding door de ogen van kinderen ​Zonder woorden, kind toont gechreven zinnen over hoe hij zicht voelt
Mijn beste vriend​​Jongen over zijn hond: de enige tegen wie hij iets kan zeggen over de scheiding
​​Zijn jouw ouders gescheiden?​Wat hebben Francisco Schuster, Zita Wauters en Gloria Monserez met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal opgegroeid met gescheiden ouders. En ze praten erover in de nieuwe podcast 'Split'. 
​​Getuigenis Enzo Knol​​Levensverhaal van de bekende vlogger Enzo Knol, over de scheiding van zijn ouders en opgroeien zonder vader

Getuigenissen: volwassenen 

Scheiden met schade ​Volwassenen vertellen over de pijn van een scheiding in hun kinderjaren
Verlaten ​''Trouwen doe je samen, maar scheiden verloopt meestal eenzaam. In 'Verlaten' zien we wat het betekent om onvrijwillig verlaten te worden door je geliefde. Verdriet, verbazing, woede en onmacht passeren de revue bij de achtergelaten partijen. Hoe kun je de schade zoveel mogelijk beperken als de scheiding onvermijdelijk is?''

Radiofragmenten over scheiding 

De wereld van Sofie - Radio 1 ​Wanneer weet je dat je moet scheiden?

Podcasts 

Papa en mama zijn gescheiden ​Hoe denken kinderen zélf over de scheiding van hun ouders? In de podcast Papa en mama zijn gescheiden gaat EenVandaag-journalist Laura Kors in gesprek met 6 kinderen van gescheiden ouders. 
Studio Vaderklap - Postcast 1 met Wim Schotsmans​Gesprek met gescheiden man, alleenstaande vader van 4 kinderen.
SPLIT podcast | VRT MAX​Emma Bale nodigt twee bekende gasten uit. Ze delen niet enkel een stuk taart, maar ook het verhaal van hoe zij de scheiding van hun ouders ervaren.

Blogs 

MIES-Magazine Blogs ​MIES Magazine is een Nederlands online tijdschrift, Mens in een scheiding. Zij bundelen de verhalen over scheiding van heel wat bloggers.

Deel dit artikel via